ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Fáth András e.v. tájékoztatja casebase.hu weboldal látogatóit az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

Jelen adatkezelési tájékoztató a vásárlási feltételek része, annak rendelkezéseivel együttesen értelmezendő.

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az Ön önkéntes hozzájárulása. A részvételi szándék jelzésének feltétele, hogy Ön elfogadja az adatkezelési tájékoztatónkat, amit a hírlevél feliratkozásnál és a vásárlás véglegesítésénél jóvá kell hagynia (be kell pipálnia).

Adatbiztonsági intézkedések

Az Ön által megadott személyes adatokat elektronikusan rögzítjük. Az önként megadott adatokat az Adatkezelő az általa igénybe vett szerveren tárolja és a megfelelő intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatait védje többek között a jogosulatlan hozzáféréstől, vagy jogosulatlan megváltoztatásától.

Adatkezelés célja

Webáruház, Szolgáltatás üzemeltetése:

  • a Felhasználók azonosítása, a többi Felhasználótól való megkülönböztetés, a Felhasználóval való kapcsolattartás, illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása;
  • a Szolgáltatás testre szabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;
  • a Szolgáltatások fejlesztése érdekében statisztikák, elemzések készítése;
  • a Szolgáltatás ügyfélszolgálatán keresztüli ügyintézés;
  • a Szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az a regisztráció megszűnéséig tart.

Kezelt adatok

Facebook és/vagy Google közösségi fiók technikai azonosítója.

I. Az Adatkezelő adatai:

Cégnév: Fáth András e.v.
Székhely: 7761 Kozármisleny, Móra Ferenc u. 72.
Adószám:55864853-1-22
Email elérhetőség: info@casebase.hu
(a továbbiakban Adatkezelő)

II. Általános rendelkezések

Tiszteletben tartjuk ügyfeleink, vevőink, megrendelőink, szolgáltatásaink felhasználóinak és a szolgáltatásaink iránt érdeklődők, valamint a képeken megjelenő egyéb érintettek (a továbbiakban: Érintettek) magánszféráját. Az Érintettek által megadott valamennyi személyes adat az ajánlatunk/szolgáltatásunk minőségének javítását szolgálja. Az Érintettek személyes adatainak védelme és biztonsága különösen fontos a számunkra. Az Érintettek személyes adatainak védelmét az Adatkezelő teljes üzleti folyamata alatt kiemelt ügyként kezeli.

Jelen Adatvédelmi tájékoztató a GDPR 13. cikkének megfelelően tartalmazza, hogy az Érintettek mely személyes adatai kerülnek rögzítésre honlapunk látogatásakor, továbbá, hogy ezen személyes adatok miként kerülnek felhasználásra általunk. Jelen Adatvédelmi tájékoztató hatálya nem terjed ki olyan weboldalak szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre honlapunkon található hivatkozás vezet. Az ilyen szolgáltatásokra a szolgáltatást üzemeltető harmadik fél személyes adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések irányadók, és ezekért az adatkezelésekért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

III. Személyes adatok kezelése és feldolgozása

Az Adatkezelő kizárólag az Ön által önkéntesen megadott adatokat kezel. Amennyiben az Érintett meglátogatja honlapunkat, úgy webszolgáltatónk az alapértelmezett böngészési beállítások szerint, átmeneti jelleggel (ideiglenesen) eltárolja az érintettek bizonyos személyes adatait, így az Érintett IP címét, a kapcsolatkezelés azonosításához szükséges Session_ID-t, valamint honlapunk felkeresésének dátumát és pontos időpontját. Ezen személyes adatok a törvényi előírásoknak megfelelően, a honlap használatának befejezését követően törlésre kerülnek. Fentieken túl a személyes adatok csak akkor kerülnek megőrzésre (tárolásra), ha az adatokat az Érintett szabad akaratából, önként pl. honlapon történő regisztráció keretében, megrendeléskor vagy a megrendeléshez kapcsolódó ügyintézés kezelése során, nyereményjáték, pályázat (versenykiírás), vagy egy online pályázat keretében adta meg.

Az Érintettek képmásai a fotótermékek kidolgozása/elkészítése céljából az online galérián, amely kizárólag megrendelőink, ügyfeleink, felhasználóink számára érhető el, a feltöltést követő szükséges ideig tárolódnak. A megrendelés befejezését (elkészítését) és kiszállítását követően az Érintettek képmásai 6 hétig kerülnek a gyártásban/termelésben megtartásra az esetleges panaszok, illetve utánrendelések feldolgozása (kezelése) érdekében. Ezt követően a képmások visszavonhatatlanul (helyreállíthatatlanul) törlésre kerülnek.

Amennyiben az Érintett hozzájárult ahhoz, hogy az általa egyedileg tervezett termék megjelenjen az elkészült tervek között, valamint a Facebook illetve Instagram oldalunkon, az adatkezelő az alábbi személyes adatokat jeleníti meg az oldalon:
– Családi név kezdőbetűje és utónév
– Szállítási címnek megadott város

IV. Adattovábbítás

Érzékeny adatok, mint például a bejelentkezés, a jelszó, a címadatok, a fizetési módjaival kapcsolatos információk, a hitel/bankkártya adatok vagy a beszedési megbízáshoz kapcsolódó számlaadatok kizárólag titkosított kapcsolatokban (HTTPS / SSL) kerülnek továbbításra (átadásra) és biztonsági szervereken kerülnek tárolásra. Az elektronikus fizetési folyamatot a Barion cég bonyolítja.

A kifizetések feldolgozásához/lebonyolításához, a szükséges fizetési adatokat átadjuk (továbbítjuk) a fizetéssel megbízott hitelintézetnek és adott esetben általunk megbízott pénzforgalmi szolgáltatóknak vagy az Érintett által a megrendelés során kiválasztott pénzforgalmi szolgáltatónak.

V. A célhoz kötöttség elve

Az Érintettek által megadott személyes adatokat a megrendelés teljesítéséhez és feldolgozásához használjuk fel. Az Érintettek személyes adatai a mindenkori, hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően, kizárólag az adott adatkezeléssel összefüggő céllal és a jogos üzleti érdekek védelme érdekében, különösen a weboldalak technikai adminisztrációjához kerülnek felhasználásra.

VI. Adatfeldolgozás

Az Adatrögzítő szolgáltatásainak biztosítása érdekében adatfeldolgozókat (más cégeket és magánszemélyeket) bíz meg a feladatok elvégzésével, például a termékek (árucikkek) kiszállításával és házhoz szállításával. Ezen adatfeldolgozók azon személyes adatokhoz férhetnek hozzá, amelyek a feladatuk teljesítéséhez szükséges. Ezeket a személyes adatokat kizárólag a feladataik elvégzése céljából használhatják fel. Az adatfeldolgozók az Érintettek személyes adatainak kezelését oly módon kell, hogy végezzék, amely megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítja a személyes adatok megfelelő biztonságát, továbbá az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is.

Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozók adatai:

Tárhely-szolgáltató:

EZIT Kft.
Székhely: H-1132 – Budapest – Victor Hugo utca. 18-22.
Cégjegyzékszám: 01-09-968191
Email: info@ezit.hu

Facebook fiók összekapcsolásával összefüggő adatfeldolgozó tevékenység

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland
Rendszerükön keresztül léphetsz be, így külön hozzájárulással összekapcsolhatod fiókodat webáruházunkkal. Továbbá marketing célú sütiet továbbítunk feléjük.

Analitikai céllal összefüggő adatfeldolgozó tevékenység

Google Inc.
Mountain View Kalifornia
Analitikai és marketing célú adatokat kapnak meg sütiken keresztül. Ezeknek kezeléséről fentebb írtunk.

Számlázóprogram:

(3) Számlázó rendszer:
www.billingo.hu, Octonull Kft. 1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.,
cégjegyzékszám: 01-09-1981177 (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő)

(4) Futárszolgálat:
GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi GLS Európa u.2 (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő)

(5) Magyar Posta:
Magyar Posta Zrt. (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő)

(6) FoxPost Zrt.

Székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
Cégjegyzékszám: 10-10-020309
Email: info@foxpost.hu

(7) Banki tranzakciók (Átutalás – bankkártyás fizetés):
OTP Bank Nyrt., 1051 Budapest, Nádor utca 16. (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő)

VIII. A Webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatkezelés

VIII./I. Hírlevél

Amennyiben az Érintett feliratkozik és regisztrál hírlevelünkre, úgy az e-mail címét hírlevél (hirdetés, reklám) küldés céljából használjuk mindaddig, amíg az Érintett nem iratkozik le a hírlevélről.A hírlevél direkt marketing elemekkel rendelkezik és reklámot tartalmaz. Az Adatkezelő a hírlevél igénybevétele során az Érintett által megadott adatokat kezeli. A hírlevélről történő leiratkozás bármikor lehetséges, és ez a hírlevélnek egy erre szolgáló linkjén keresztül teljesíthető. A hatályos adatvédelmi előírások értelmében az Érintettnek joga van a tárolt adatairól ingyenes tájékoztatást kérni, valamint joga van az adatok helyesbítését, zárolását, illetve törlését kérelmezni.

Személyre szabott hírlevél

Az Adatkezelőt a felhasználók személyes adatait,arra is felhasználhatja, hogy számukra személyes ajánlatokat küldjön, hírlevél formájában.A személyre szabott hírlevél keretében az Adatkezelő a regisztrált és a hírlevélre feliratkozott felhasználók korábbi vásárlásait vizsgálja, és ennek vizsgálata és eredménye alapján, személyre szabott hírlevelet is küldhet a felhasználói számára. Amennyiben az érintett felhasználó leiratkozik a hírleveléről, a továbbiakban Személyre szabott hírlevelet sem fog kapni.

VIII./II. Sütik

A működéshez nélkülözhetetlen cookie-k

A testreszabott kiszolgálás és a bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer „session cookie”-val azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét.

Kényelmi funkciók érdekében a böngésző bezárásáig böngésző cookie tárolja a kosában elhelyezett termék(ek) azonosítóját és a megtekintett termékek listáját, így az adott session alatt a regisztrációt, illetve a belépést követően is elérhető a kosár tartalma.

Teljesítmény sütik (Performance)

Weboldalunk a szükséges sütiken túl teljesítmény sütiket is alkalmaz. Segítenek megérteni, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba weboldalunkkal azáltal, hogy információt szolgáltatnak a meglátogatott helyekről, arról, hogy mennyi időt töltenek az oldalon, és bármely problémáról, amivel találkoztak, mint például a hibaüzenetek. Ez segít nekünk a weboldalunk teljesítményének optimalizálásában.

Ezek a sütik nem azonosítanak egyénileg. Az adatokat összesítve és névtelenül gyűjtik.

VIII./III.Célzás vagy Reklám sütik (Targeting)

Ezeket a sütiket olyan tartalmak szállítására használjuk, amelyek relevánsabbak az Ön számára és érdeklődési köre számára. Ezeket arra lehet használni, hogy célzott hirdetést juttassanak el, és hogy korlátozzák, hogy hányszor néz meg egy hirdetést. Abban is segítenek, hogy mérjük reklám kampányaink hatékonyságát az oldalakon. Ezeket a sütiket arra használhatjuk, hogy emlékezzenek a webhelyekre, amelyeket meglátogatott és megoszthatjuk ezt az információt más felekkel, ideértve hirdetőinket.

Az ilyen sütik legtöbb fajtája követi a fogyasztókat IP címünkön keresztül ez által gyűjthetnek személyesen azonosítható információkat.

Cél

analitikai mérések

személyre szabott reklám megjelenítése

analitikai mérések

Google Adwords konverziókövetés

Név

Google Analytics

Facebook

Hotjar

Google AdWords

A Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon részletesen megismerheti:

www.google.de/policies/privacy/

 

Sütik karbantartása

A legtöbb internet böngésző kezdetben úgy kerül beállításra, hogy elfogadja a sütiket.
Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az AllAboutCookies.org webhelyre, vagy a böngészője segítségnyújtási oldalát, ha többet kíván megtudni a böngésző beállításokról és azok módosításáról!

Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Hogyan ellenőrizheti és hogyan tudja kikapcsolnia a sütiket?

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy felhasználóink nem lesznek képesek weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer 11
Internet Explorer 10
Safari

A kezelt adatok köre és az adatkezelés célja személyes adat adatkezelés célja:

Személyes adat

Családi- és utónév

E-mail cím

Jelszó

Szállítási név és cím

Számlázási név és cím

Telefonszám

Adatkezelés célja

A felhasználó azonosítása

A felhasználó informálására szolgáló e-mail cím.

A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja

Házhozszállításhoz szükséges

A számla kiállításhoz szükséges

Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos adatok/kérdések egyeztetésére.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalakon:
Felhasználói e-mail címe, jelszó, vezeték- és keresztnév, telefonszám, szállítási cím, szállítási név, számlázási cím, számlázási név. A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni: A bejelentkezést követően a rendszerben lévő összes adatát törölheti a profiljában (a teljes felhasználói profilt beleértve), e-mail útján az info@casebase.hu címen.

XI. Érintett jogai

A személyes adataihoz kapcsolódóan az Érintettnek meghatározott jogai vannak a GDPR rendelkezéseivel összhangban:

Tájékoztatáshoz való jog

Jogosult tájékoztatást kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Amennyiben igen, akkor jogosult arra, hogy a GDPR 15. cikkében felsorolt információkról felvilágosítást kérjen.
Az Ön kérésének az Adatkezelő 30 napon belül az Ön által megadott elérhetőségre küldött levélben tesz eleget. A hitelesség megállapításához szükséges, hogy Ön kérelmében a feliratkozáskor megadott, vagy az Adatkezelő nyilvántartásában szereplő e-mail címéről kezdeményezze a kérést, vagy a személyi azonosságának megadásával azonosítsa magát.

A helyesbítéshez és a törléshez való jog

Ön az adatait a weboldalunkon a belépést követően a profiljában tudja módosítani/megváltoztatni. A kapcsolattartásra feltüntetett e-mail címünkön is kérheti, hogy a megadott személyes adatait módosításra kerüljenek. Ennek keretében jelezheti például, ha megváltozott az e-mail címe, neve, vagy más személyes adata. A kérelemben mindig pontosan tüntesse fel, hogy mely rendszerben milyen adatát mire szeretné megváltoztatni. A módosítást a kérés beérkezését követő 30 napon belül elvégezzük..
Ön az adatait a weboldalunkon a belépést követően a profiljában tudja törölni. A kapcsolattartásra feltüntetett e-mail címünkön is kérheti, hogy a beléptető rendszerben tárolt személyes adatait töröljük. Az Ön kérését annak beérkezésétől számított 30 napon belül teljesítjük, melyről a törlést követően a megadott e-mail címén értesítjük.

A tiltakozáshoz való jog

Saját helyzetével kapcsolatos okból joga van arra, hogy azon adatkezelés ellen bármikor tiltakozzon, amely a GDPR 6. cikk 1. bekezdés f) pontján alapszik (jogos érdekek megőrzésével kapcsolatos adatkezelés). Személyes adatait a továbbiakban nem kezeljük, kivéve, ha adatkezelés tekintetében bizonyítható, kényszerítő erejű jogos okok állnak fenn, amelyek az érintett érdekeivel, jogaival, és szabadságaival szemben elsőbbséget élveznek, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

X. Jogorvoslathoz való jog, jogorvoslati kioktatás

Amennyiben úgy érzi az Érintett, hogy az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogát, úgy kérjük, elsődlegesen vegye fel velünk a kapcsolatot az info@casebase.hu e-mail címen, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk.

Bírósági jogorvoslat:

Az Érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Hatóság eljárása:

Az Érintett panasszal fordulhat, illetve tájékoztatást kérhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., posta cím: 1530 Budapest, Pf. 5., telefon: +36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu),

Az Adatvédelmi Tájékoztató hatályba lépésének ideje: 2020.09.07.